القائمة الرئيسية

الصفحات

كحك العيد الفاخر أسهل طريقة ومقادير مظبوطة جداً وطعم روعه 👌





كحك العيد الفاخر الناعم و أسهل طريقة عمل الكحك الدايب احلى من بتاع المحلات وتكات التسوية المظبوطة


مقادير كحك العيد الفاخر :


- كيلو دقيق جميع الاغراض
- سمن (550) جرام
- معلقة كبيرة ريحة كحك
- ملعقة كبيرة بيكنج باودر
- ملعقة كبيرة خميرة فورية
- 2 ملعقة كبار سمسم
- 2 ملعقة كبيرة سكر باودر
- كوب لبن أو ماء دافئ (200 مل)
- يمكن إضافة ريحة سمنة بلدي

طريقة عمل كحك العيد الفاخر :


1- هنبدأ نضيف كل المكونات الجافة مع بعضها
( ريحة الكحك والسكر الناعم والبيكنج بودر والسمسم إلي الدقيق ) ونخلطهم مع بعض .
2- نضيف الخميرة على الحليب ونقلبهم كويس ونسيبهم يخمروا شوية .
3- نضيف السمنة للدقيق المخلوط بباقي المكونات الجافة ونبسهم مع بعض كويس.
4- نضيفلهم اللبن مع الخميرة .
5- نستمر في العجن لمدة 10 دقائق.
6- نغطي العجينة ونسيبها ترتاح نص ساعة ( يابختها والله :D )
7- نشغل الفرن عشان يسخن على أعلى درجة عقبال ما نشكل العجينه.

03:00 نشكلها بـ قوالب الكحك أو بـ منقاش الكحك أو البصامة .
8- نرص الكحك في الصاج ونسيب بينه مسافات .
9- ندخل الصاج الفرن على درجة حرارة 160 درجة مئوية .
10- نتابع الكحك لحد ما ياخد اللون الذهبي من الضهر ونخرجه من الفرن .
11- نسيبه يبرد وبعد شوية نرصه في العلب .

00:11 ونسكره بـ سكر البودرة عند التقديم .


ودي كانت طريقة كحك العيد الفاخر الكحك الناعم اللي بيدوب في البوء احسن من اللي بيتباع في المحلات وبالهنا والشفا ,, وكل سنة وانتم طيبين جميعاً بمناسبة عيد الفطر مبارك
شوفي كمان طريقة عمل الغريبه الدايبه بـ 3 مكونات في عشر دقايق أسهل وصفه وأحلى طعم 👌


وكمان شوفي باقي فيديوهات وصفات حلويات العيد : https://www.youtube.com/playlist?list=PLpjbtZspU5JcXT8zIGHJzybG2Aid10cel
هل اعجبك الموضوع :

تعليقات

ستقرأ في هذا المقال :