مقادير كحك العيد الفاخر :
- كيلو دقيق جميع الاغراض
- سمن (550) جرام
- معلقة كبيرة ريحة كحك
- ملعقة كبيرة بيكنج باودر
- ملعقة كبيرة خميرة فورية
- 2 ملعقة كبار سمسم
- 2 ملعقة كبيرة سكر باودر
- كوب لبن أو ماء دافئ (200 مل)
- يمكن إضافة ريحة سمنة بلدي
طريقة عمل كحك العيد الفاخر :
1- هنبدأ نضيف كل المكونات الجافة مع بعضها
( ريحة الكحك والسكر الناعم والبيكنج بودر والسمسم إلي الدقيق ) ونخلطهم مع بعض .
2- نضيف الخميرة على الحليب ونقلبهم كويس ونسيبهم يخمروا شوية .
3- نضيف السمنة للدقيق المخلوط بباقي المكونات الجافة ونبسهم مع بعض كويس.
4- نضيفلهم اللبن مع الخميرة .
5- نستمر في العجن لمدة 10 دقائق.
6- نغطي العجينة ونسيبها ترتاح نص ساعة ( يابختها والله :D )
7- نشغل الفرن عشان يسخن على أعلى درجة عقبال ما نشكل العجينه.
03:00 نشكلها بـ قوالب الكحك أو بـ منقاش الكحك أو البصامة .
8- نرص الكحك في الصاج ونسيب بينه مسافات .
9- ندخل الصاج الفرن على درجة حرارة 160 درجة مئوية .
10- نتابع الكحك لحد ما ياخد اللون الذهبي من الضهر ونخرجه من الفرن .
11- نسيبه يبرد وبعد شوية نرصه في العلب .
00:11 ونسكره بـ سكر البودرة عند التقديم .
شوفي كمان طريقة عمل الغريبه الدايبه بـ 3 مكونات في عشر دقايق أسهل وصفه وأحلى طعم 👌
وكمان شوفي باقي فيديوهات وصفات حلويات العيد :
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpjbtZspU5JcXT8zIGHJzybG2Aid10cel
تعليقات
إرسال تعليق